KONOPLJA  SE UZGAJA BEZ HERBICIDA I PESTICIDA, JER NEMA PRIRODNIH NEPRIJATELJA | RAHLI TLO I ČISTI ZEMLJU OD KOROVA
KONOPLJA JE 100% BIORAZGRADIVA | NEMA OTPADA, CIJELA BILJKA JE ISKORISTIVA | OD KONOPLJE SE MOŽE PROIZVESTI VIŠE OD 25.000 PROIZVODA

Sjemenka konoplje koristi se u prehrambenoj (hrana za ljude i životinje) i kozmetičkoj industriji (preparati za njegu kože, kose i noktiju). ULJE od konoplje je JEDINO jestivo biljno ulje koje sadrži IDEALAN omjer omega-3 i omega-6 višestruko nezasićenih masnih kiselina. Prehrambeni proizvodi od konoplje NE sadrže niti jedan poznati alergen, stoga su izvanredno pogodni za alergične osobe i osobe sa slabim imunitetom i bolestima probavnih organa.

SIMBOLIKA ULJA – ulje je simbol blagostanja i bratske sloge! Ulje daruje ugled, moć i slavu, izdvaja čovjeka za posebnu i svetu službu. Ulje je simbol svjetlosti i čistoće, a pomazivanje uljem daje gipkost mišićima. Zbog svoje gustoće i tekuće konzistencije u šintoističkoj mitologiji smatra se slikom prvobitne neizdiferenciranosti, jer prvobitne su vode uljane.

Znate li što je KONOPLJARKA,  što je KONOPLJIKA, a što KONOPLJUŠA?

Iako imaju zajednički korijen u nazivu, nisu u vezi s konopljom o kojoj ovdje govorimo.

Jurčica konopljarka, lat. Acanthis cannabina, ili Anfilan, lat. Carduelis cannabina je ptica pjevica  iz roda zeba, prekrasno pjeva,  a možemo je naći na teritoriju cijele Europe.

Konopljika, lat.  Vitex agnus castus,  je samonikla ljekovita biljka, ljubičasto-plavih cvjetova, raste na Mediteranu, u južnoj Europi i centralnoj Aziji. U fitoterapiji se koriste eterično ulje i tinktura plodova konopljike, koja je klinički potvrđen lijek za žene s menstrualnim tegobama. Poznata je i pod imenom frataski papar.

Konopljuša, lat. Eupatorium cannabium,  je samonikla ljekovita biljka, bijelo-ružićastih cvjetova,  raste na vlažnim mjestima, na obalama rijeka i potoka, pored jarkova, puteva, uz mezofilne šume.  Narodna medicina upotrebljava je kao diuretik, sredstvo za čišćenje krvi jer smanjuje kolesterol i visok krvni tlak, stimulira stvaranje i lučenje žuči i mlijeka, te povoljno deluje na dermatoze koje se javljaju zbog bolesti žučnih organa. Poznata je i pod imenima resnik,  ustuk i grozničica.

OD ČEGA POTJEČE ZELENA BOJA ULJA, BRAŠNA I PROTEINA?

Naši proizvodi su 100% prirodni, hladno prešani, što znači da zadržavaju svoja prirodna svojstava, boju, okus i miris. Zelena boja potječe iz klorofila, a klorofil je prirodni antioksidans, antireumatik i antiseptik! Klorofil alkalizira organizam i spriječava razvoj bakterija, gljivica, virusa i parazita. Klorofil je jedan od najvažnijih kelata u prirodi, a kelati su tvari koji vežu na sebe atome teških metala i izbacuju ih iz organizma.

JESTE LI ZNALI DA NAŠE KONOPLJINO PROTEINSKO, BEZ GLUTENSKO BRAŠNO MOŽETE KONZUMIRATI SIROVO?

U jogurt dodajte 1 jušnu žlicu našeg brašna, voće i orašaste plodove po želji i dobit ćete izvanredno ukusan, svjež, cjelovit obrok, visoke nutritivne vrijednosti, bogat proteinima!

NAPITAK OD SJEMENKE KONOPLJE pomaže kod kronične opstipacije (zatvora) stolice. U pola litre mlijeka stavite 1-2 jušne žlice sjemenki konoplje, kuhajte 10 minuta, procjedite. Pijte 3 x dnevno, svaki dan, dok se ne stabilizira izlučivanje stolice iz organizma.