BUČINO ULJE

Od sjemenki buče se pravi bučino ulje – jedno od najhranjivijih vrsta ulja. Ono je odličan izvor esencijalnih masnih kiselina, antioksidanata, vitamina i sterola. Ulje sjemenki buče djeluje kao diuretik, poboljšava kvalitetu spermija i zdravlje kože, jača imunitet, sprečava dijabetičku nefropatiju i uravnotežuje hormone. Poznato je i po blagotvornom djelovanju na prostatu. Ulje sjemenki buče obično se koristi u pripremi salata, ali može se dodavati u juhe i shakeove. I sjemenke i ulje poznato su sredstvo narodne medicine za tjeranje glista i drugih crijevnih parazita.

Način upotrebe:

Ulje buče je lagano, bogatog orašastog okusa i kao takvo ima širok raspon primjene u umacima, marinadama, salatama, a možete ga dodati i u smoothie.

Nije za kuhanje, pečenje ili prženje, jer time gubi nutritivna svojstva.


BUČINE SJEMENKE

Sjemenke i brašno buče bogati su kvalitetnim proteinima i mastima.
Obiluju i aminokiselinama, triptofanom, glutamatom, vitaminima E i B, bakrom, manganom, kalijem, željezom, cinkom i selenom.
Djeluju umirujuće, antistresno, antioksidativno, a uz to snizuju kolesterol i poboljšavaju pamćenje.
Sjemenke dokazano mogu pomoći kod povećane prostate i olakšavaju mokrenje.

 bučino brašno

BUČINO BRAŠNO

BUČA svojom bojom ukazuje da je ova namirnica bogat izvor beta karotena koji je snažan antioksidans i štiti organizam od utjecaja slobodnih radikala, jača imunitet i sprečava razvoj malignih tumora.

Također sadrži i vitamine C, E, K, B1, B2, B3, B6, folnu kiselina i minerale kalij, fosfor, kalcij i željezo, aminokiseline, triptofan i glutamat.  Zbog prehrambenih vlakana preporučuju se u prehrani svih skupina ljudi, da bi se održavala i osiguravala pravilna peristaltika crijeva i provodila djelotvorna detoksikacija organizma.

Način upotrebe:

Brašno od sjemenki buče možete koristiti u svim pekarskim receptima kao bez glutensko brašno. Preporučamo da koristite bučino brašno u omjeru 1:5 za pečenje slanih i slatkih pekarskih i slastičarskih proizvoda, naročito kruha, pogača, pizza i peciva.

Bučino ulje, brašno, golice možete naručiti putem naše internet trgovine –  shopnutrioil1.eu