KONOPLJINO ULJE

To je jedino jestivo biljno ulje koje sadrži idealan omjer omega- 3 i omega-6 višestruko nezasićenih esencijalnih masnih kiselina i  GLA, gama linolensku višestruko nezasićenu esencijalnu masnu kiselinu, koja je neophodna za održavanje hormonalne ravnoteže organizma.  Zelene je boje, orašastog okusa i mirisa.  Ulje od konoplje dobivamo hladnim prešanjem i filtriranjem sjemenki konoplje. Izvrstan je izvor vitamina E, tokoferola, koji je važan za ljepotu kože, kose i noktiju, te provitamina A, betakarotena, koji je potreban za rast novih stanica i obnavljanje tkiva. Ne sadrži kolesterol, transmasti, gluten, laktozu, niti tripsin što znači da je lako probavljivo i ne uzrokuje nadutost.  Svakodnevnom konzumacijom ulja od konoplje možemo djelovati  detoksikacijski na svoj organizam, uklanjati štetne tvari iz organizma i obnavljati stanice.

 

Zašto su važne esencijalne masne kiseline?

Esencijalne masne kiseline su višestruko nezasićene masne kiseline i od njih se u organizmu stvaraju nizovi omega-6 i omega-3 masnih kiselina. Od vitalnog su značaja za dobro zdravlje, ali tijelo ih ne proizvodi, što znači da ih moramo unositi prehranom. Važne su komponente stanične membrane i  svih tvari u tijelu koje su uključene u regulaciju krvnog tlaka i upalnih  procesa. Neravnoteža ili pomanjkanje esencijalnih masnih kiselina u organizmu dovodi do čitavog niza bolesti i zdravstvenih poremećaja.

Kome je namjenjeno ulje od konoplje?        

Ulje od konoplje preporuča se za svakodnevnu konzumaciju svim ljudima i generacijama, bez izuzetaka, a naročito je pogodno za: osobe koje su na dijetalnoj prehrani uslijed bolesti, osobe koje su na dijetalnoj prehrani  radi mršavljenja, osobe osjetljive na gluten, laktozu i orašaste plodove, body buildere, sportaše i sve fizički aktivne osobe, vegetarijance, vegane, makrobiotičare, osobe koje konzumiraju samo sirovu hranu.

Ulje konoplje možete naručiti putem naše internet trgovine –  shopnutrioil1.eu